Revista Practic în bucătărie

Sirop de afine

1. Spală și curăță de codițe afinele. Pune-le într-o cratiță (să nu fie din aluminiu), alternând cu straturi de zahăr. Acoperă cu un tifon și lasă la temperatura camerei pentru o zi, amestecând des.

2. Când zahărul s-a topit, strecoară sucul obținut și pune-l pe foc împreună cu sucul de lămâie. Lasă să dea 1-2 clocote, apoi toarnă siropul în sticle sterilizate.

3. Acoperă-le cu o pătură și lasă-le așa până se răcesc bine. Depozitează-le într-un loc răcoros și întunecos.

 

Sirop de zmeură

Poza principala

sirop_de_afine.jpg

1 kg afine

1 kg zahăr

1 lămâie

 

Sirop de citrice pentru mic dejun

Indiferent de anotimp, un pahar cu sirop de afine și apă rece alungă tristețea de pe chip.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE