Revista Practic în bucătărie

Sirop de afine

1. Spală și curăță de codițe afinele. Pune-le într-o cratiță (să nu fie din aluminiu), alternând cu straturi de zahăr. Acoperă cu un tifon și lasă la temperatura camerei pentru o zi, amestecând des.

2. Când zahărul s-a topit, strecoară sucul obținut și pune-l pe foc împreună cu sucul de lămâie. Lasă să dea 1-2 clocote, apoi toarnă siropul în sticle sterilizate.

3. Acoperă-le cu o pătură și lasă-le așa până se răcesc bine. Depozitează-le într-un loc răcoros și întunecos.

 

Sirop de zmeură

Poza principala

sirop_de_afine.jpg

1 kg afine

1 kg zahăr

1 lămâie

 

Sirop de citrice pentru mic dejun

Indiferent de anotimp, un pahar cu sirop de afine și apă rece alungă tristețea de pe chip.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE