1. Spală mugurii sub jet de apă rece și pune-i apoi într-o oală smălțuită. Toarnă deasupra apa și fierbe o oră sau până când mugurii se înmoaie.
2. Dă deoparte, acoperă și lasă 48 de ore. Strecoară siropul obținut printr-un tifon dublu și presează ușor mugurii pentru a extrage cât mai mult suc.
3. Cântărește siropul obținut și pentru fiecare litru adaugă 1 kg de zahăr. Pune pe foc mic, amestecă să se dizolve zahărul și mai lasă jumătate de oră, luând spuma ori de câte ori se formează.
4. Toarnă siropul fierbinte în sticle sterilizate, sigilează-le și acoperă-le cu o pătură până se răcesc.
Poza principala
Galerie foto
Bun la gust și cu efect terapeutic, siropul de muguri de brad trebuie încercat.
Numar de portii
10
Facebook Comments
Adaugă comentariu