1. Pune murele spălate și bine scurse pe foc mic împreună cu 500 ml apă și coaja rasă de lămâie. Fierbe 5 minute și pune toată compoziția într-un tifon, pus în 3-4 straturi, la scurs pentru 2 ore.
2. Amestecă restul de zahăr și apă într-un vas emailat sau de inox și pune pe foc până se dizolvă zahărul. Când siropul s-a legat, adaugă sucul strecurat de mure și lasă să fiarbă 10-15 minute, amestecând ocazional. Dă deoparte și toarnă sucul de lămâie.
3. Toarnă siropul fierbinte în borcanele/sticlele sterilizate, înfiletează-le capacele și pune-le într-o cratiță cu apă, puțin mai sus de jumătatea borcanelor. Lasă pe foc mic și din clipa în care apa fierbe, mai lasă-le 10 minute.
4. Scoate-le, acoperă cu o pătură și lasă să se răcească 24 de ore (sau mai mult). Verifică capacele: dacă sunt flexate în sus sau în jos, desigilează-le și repetă procedura de fierbere sau, mai bine, consumă-le imediat.
Cheesecake cu mure
1,6 kg mure
600 g zahăr
1,5 l apă
1 lingură cu coajă rasă de lămâie
2 linguri cu suc de lămâie
Jeleu de mere si mure
Adaugă comentariu