Home » Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri

1. Spală bine petalele de trandafiri în mai multe ape reci.

2. Într-un vas cu fundul mai gros, amestecă apa cu zahărul și pune pe foc, amestecând până la dizolvarea zahărului.

3. Adaugă atunci petalele spălate și trandafirii uscați, amestecă și ține pe foc 20 de minute.

4. Toarnă sucul de lămâie și mai fierbe un minut.

5. Toarnă în sticle/borcane sterilizate și după ce s-au răcit depozitează-le într-un loc răcoros sau în frigider.

 Dulceata de petale de trandafiri

Sirop de afine

Poza principala

sirop_de_trandafiri_mica.jpg

40 g petale de trandafiri

10 trandafiri uscați

120 g zahăr

250 ml apă

½ lămâie

 

Sirop de zmeură

Orice înghețată, cheesecake ori o banală porție de iaurt va fi mai gustoasa dacă adaugi un ingredient secret, sirop de trandafiri.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.