1. Clatiti putin zmeura, apoi puneti-o la fiert in 300 ml de apa, pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati levantica si mai fierbeti inca 30 de minute.
2. Opriti focul si zdrobiti zmeura si levantica. Plasati tifonul deasupra unei oale adanci sau a unui castron inalt. Puneti fructele scurse de apa in tifon si lasati compozitia sa se aseze peste noapte, timp in care isi vor scurge tot sucul prin material. Nu stoarceti tifonul, lasati sucul sa se scurga prin el. Nu lasati compozitia la scurs mai mult de 24 de ore, altfel va incepe sa fermenteze.
3. Cantariti sucul obtinut si adaugati cate 50 g de zahar pentru fiecare 100 ml de suc.
4. Aduceti siropul la fierbere, amestecand pana se dizolva zaharul. Mariti focul si dati cateva clocote, apoi micsorati-l si fierbeti usor inca 10 minute. Puneti in sticle sterilizate si lasati sa se raceasca. Depozitati in frigider.
SFAT: Asigurati-va ca levantica nu a fost stropita cu insecticid. Daca nu ati cultivat-o chiar voi, cumparati-o dintr-o sursa sigura.
1 kg zmeura
3 linguri levantica
350 g zahar
tifon
Adaugă comentariu