Sistemul cardiovascular poate fi protejat printr-un consum moderat de bere

Sursa
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, www.beresanatatenutritie.ro.
Foto
shutterstock
Cele mai recente studii demonstrează că un consum moderat de bere poate avea consecințe benefice asupra sistemului cardiovascular și poate ajuta chiar la reducerea riscului de apariție a mai multor boli de inimă.
bere.jpg

”Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele și drojdia, cu un conținut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină și este bogată în nutrienți, antioxidanți și vitamine. Astfel, consumată cu moderație poate aduce beneficii sănătății și poate proteja inima de afecțiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveste reducerea incidenței bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi milenare.”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

 

Studiile arată și că 30 – 35% din bărbații care beau bere în cantități moderate sunt mai puțin supuși riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are polifenolicu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui. În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială.

 

Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE