Slowly Veggie

Sarmale cu ciuperci

Fie că este perioada postului sau doar ai un stil de viață vegetarian, aceste sarmale sunt ideale pentru un prânz consistent.
Sarmale cu ciuperci
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
sarmale_cu_ciuperci_img_2747.jpg

Ingrediente

25 frunze de viță din saramură
1 cană orez
500 g ciuperci
1 ceapă
1/2 linguriță concentrat de legume
1/2 linguriță boia dulce
1 lingură pastă de roșii
puțină sare, piper
50 ml ulei
pătrunjel verde

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt și, împreună cu orezul spălat, o pui într-un castron la călit în ulei, la foc mic. Adaugi și ciupercile tăiate mărunt și mai lași totul timp de 2 minute pe foc. Tragi castronul de pe foc, adaugi boiaua, sare, piper, pătrunjelul tăiat mărunt, pasta de roșii, 1/2 cană cu apă și amesteci bine toate ingredientele. Speli frunzele de viță care au stat în saramură și le umpli cu compoziția din castron, formând sarmalele. Le pui la fiert circa 45-50 de minute. Mai poți adăuga bulion dacă le preferi mai acre.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE