Slowly Veggie

Sarmale cu fasole alba

Sarmale de post inedite cu fasole albă!
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
sarmale_cu_fasole_alba_img_2573.jpg

Ingrediente

300 g fasole albă
1 varză murată
1 ardei
1 ceapă
2 morcovi
100 g orez
1 cană suc de roșii
1 lingură pastă de tomate
1 ramură cimbru
1 legătură mică mărar
sare
piper
1 foaie dafin

Mod de preparare

Alegi fasolea, o speli și o pui într-un castron la înmuiat în apă rece, de seara până a doua zi, când se schimbă apa și o pui la fiert. După ce a dat în 2-3 clocote, schimbi apa din nou și o lași să fiarbă în continuare până se înmoaie bobul. Alegi frunzele de varză, le tai cotoarele și le pui la desărat în apă rece. Ardeiul, spălat și curățat de cotor și de semințe, îl tai cubulețe, ceapa o toci mărunt, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Într-o tigaie pui ulei să se încingă și adaugi ceapa la călit, apoi ardeiul și morcovul și amesteci până ce se înmoaie bine legumele. Adaugi orezul spălat și 50 ml apă și lași să se înăbușe puțin. Iei cratița de pe foc, lași să se răcească bine compoziția și amesteci cu fasolea fiartă și scursă, cu pasta de tomate, cimbrul verde tocat mărunt sau măcinat, mărarul verde tocat fin, sare și piper după gust. Pui câte o lingură din compoziție pe câte o frunză de varză și formezi sarmalele. Cotorul verzei și frunzele rămase le tai julien și pui o parte pe fundul oalei. Așezi sarmalele și restul de varză tăiată. Torni deasupra sucul de roșii și apă cât să le cuprindă. Pui frunza de dafin ruptă în bucăți mai mici. Acoperi vasul și fierbi la foc mic circa 1 oră și jumătate.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE