Un desert cu dichis pentru musafiri pretențioși.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 8 smochine coapte
- 100 g brânză de capră
- 1 mână frunze de arpagic, tăiate mărunt
- oțet balsamic de bună calitate
- câteva crenguțe de cimbru
- 2 linguri semințe de pin prăjite
Modalitate de preparare:
- Taie codița fiecărei smochine, apoi taie în cruce, de sus în jos, până la jumătate.
- Strânge partea de jos a smochinelor pentru a le deschide în formă de floare.
- Fiecare smochină se umple cu brânză de capră, apoi se presară deasupra frunzele de arpagic, iar la final se stropesc cu oțet balsamic.
- Presară-le deasupra frunzele de cimbru și semințele de pin.
- Se așează smochinele pe o folie de aluminiu, se unesc colțurile pentru a înveli smochinele și se introduc la cuptor la 200 de grade.
- Se coc timp de 10-12 minute.
- Se servesc ca aperitiv sau ca un desert mai îndrăzneț.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu