Desert irezistibil pentru a încheia o cină perfectă alături de prieteni.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 8 smochine, tăiate în jumăte
- 2 linguri unt
- 2 linguri miere
- 2 linguri zahăr brun
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 linguri suc de portocale
- 2 stele anason
- câteva fursecuri pentru a servi
- 1 bucată ghimbir, fin tocat
- 150 g mascarpone
- 1 lingură sirop de ghimbir
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
- Așezați smochinele într-un vas termorezistent uns cu unt.
- Stropiți cu miere de albine.
- Presărați zahărul și scorțișoara, apoi sucul de portocale.
- Adăugați stelele de anason și coaceți pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit.
- Amestecați ghimbirul cu crema mascarpone, iar când smochinele sunt gata, serviți-le alături de acest amestec.
- Serviți cu fursecuri sau ca atare.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu