1. Spală şi usucă pieptul de pui, apoi taie-l felii subţiri (dintr-un piept mare are trebui să-ţi iasă cam 8-10 şniţele). Bate bucăţile de carne punând folie de plastic deasupra, apoi sărează şi piperează şniţelele pe ambele părţi şi lasă-le, unul peste altul, deoparte.
2. Pregăteşte învelişul: amestecă pesmetul cu miezul de nucă pisat mai mare şi parmezanul. Separat, bate ouăle şi amestecă-le cu salvia tocată.
3. Tăvăleşte feliile de carne mai întâi prin pesmetul cu nucă, apoi prin ou şi din nou prin pesmet. Încinge uleiul în tigaie şi prăjeşte şniţelele de pui pe ambele părţi până se auresc.
4. Serveşte aceste snitele de pui cu nuci alaturi de un piure de cartofi, bucăţele de lămâie roşii cherry şi verdeţuri.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Poţi înlocui pesmetul cu biscuiţi sărați pisaţi, la fel cum poţi înlocui nucile cu alune.
400 g piept de pui
80 g pesmet
160 g miez de nucă
4 linguri cu parmezan ras
2 ouă
2 linguri cu frunze de salvie tocate
ulei pentru prăjit
sare
piper negru măcinat
lămâie, roşii cherry şi verdeţuri pentru garnitură
Adaugă comentariu