Home » Mâncăruri » Șnițel vienez
Mâncăruri

Șnițel vienez

reteta snitel

Șnițelul este un preparat popular în numeroase țări, iar în prepararea lui se poate folosi carte de porc, de pui, de vițel sau de curcan. Există preparate asemănătoare și în Franța, Japonia, Argentina sau Mexic.

Șnițelul vienez este mâncarea tradițională a Austriei și a fost menționat pentru prima dată într-o carte de bucate din 1831. Se servește de obicei cu salată de cartofi sau de castraveți, dar și cu orez, cartofi fierți sau prăjiți.

Iată cum să prepari cel mai delicios șnițel vienez.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente (4 porții)

  • 40 g făină albă
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 2 ouă mari
  • 4 felii carne de vită, bătute bine
  • ulei floarea soarelui
  • 60 g unt nesărat
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • felii de lămâie, pentru servit

Modalitate de preparare

Încălziți cuptorul la 95 grade C în timp ce pregătiți ingredientele pentru tapetare.

Puneți făina într-o farfurie puțin adâncă și amestecați-o cu sare și 1/2 linguriță piper.

Într-o altă farfurie amestecați pesmetul cu 1 linguriță de sare.

Bateți ouăle într-un castron larg și puțin adânc.

Uscați feliile de carne cu servețele de hârtie.

Tăvăliți-le prin făină, întorcându-le pentru a le acoperi uniform și scuturând apoi excesul.

Treceți feliile de carne prin ou, asigurându-vă că sunt uniform acoperite și lăsând excesul să se scurgă în castron.

Tapetați, la final, feliile de carne cu pesmet, tamponându-le pentru a se lipi pesmetul bine, dar cu atenție pentru a nu se forma un strat prea gros.

Așezați feliile astfel acoperite pe o bucată de hârtie de copt.

Încingeți 6 mm de ulei într-o tigaie mare cu pereți înalți la foc mediu până la 180 de grade și prăjiți șnițelele în tranșe până se rumenesc.

Transferați șnițelele pe o hârtie de copt și păstrați-le calde în cuptor.

Scurgeți și aruncați uleiul rămas din tigaie, apoi ștergeți vasul cu hârtie.

Topiți untul până încpe să sfârâie și așezați șnițelele prăjite în tigaie pentru a se acoperi cu unt, apoi întoarceți pe partea cealaltă.

Serviți cu felii de lămâie.

Poftă bună! 

Încearcă și: Pui cremos cu broccoli

Încearcă și: Chili de vită mexican, rețeta lui Jamie Oliver

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.