1.Pune o oală cu apă cu sare la fiert. Când apa fierbe pune șințelele și lasă să fiarbă 20-30 de minute sau până când șnițelele se înmoaie. Dacă ai supă de legume, șnițelele vor ieși mult mai gustoase.
2.După ce s-au înmuiat bine, pune-le la scurs într-o sită. Dacă este nevoie, presează între palme șnițelele de soia.
3.Într-un castron cu gura mai largă, pregătește un amestec de pesmet, fulgi de porumb, boia dulce/iute, sare și piper după gust.
4.Tăvălește șnițelele de soia prin amestecul uscat și pune-le la prăjit în ulei înfierbântat, apoi scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
5.Pentru sosul de roșii, încinge uleiul într-o tigaie și aurește usturoiul tăiat felii. Scoate-l când s-a rumenit (altfel devine amar) și toarnă roșiile în suc. Acoperă și lasă să dea 1-2 clocote.
6.Dă deoparte, presară oregano (sau busuioc), sare și piperdupă gust. Acoperă și lasă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
7.Servește șnițelele de soia cu sos de roșii și, după gust, o salată de varză roșie.
8 șnițele de soia
apă/supă clară de legume
pesmet
fulgi de porumb
boia dulce/iute
sare
piper
ulei
pentru sosul de roșii
1 lingură cu ulei de măsline
1 cutie cu roșii tăiate
1 cățel de usturoi
oregano
sare
piper
Adaugă comentariu