Socată cu flori proaspete

1. Spală sub jet de apă rece florile de soc și pune-le într-un borcan de 5 l.

2. Dizolvă zahărul în puțină apă plată, sfărâmă drojdia și stoarce zeama de la lămâi. 

3. Toarnă toate acestea în borcan, peste florile de soc, și adaugă și coaja citricelor. Completează cu apă plată, amestecă și acoperă borcanul cu tifon. 

4. Lasă borcanul cu socată într-un loc luminos, eventual la soare. Amestecă din când în când. După două zile, dacă socata este suficient de acidulată, trage lichidul în sticle și pune-le la frigider.

 

Sugestie. Dacă nu-ți place gustul drojdiei, o poți înlocui cu o mână de orez alb.

credit foto: © fotoknips – Fotolia.com

Limonadă cu zmeură

Poza principala

socata_fotolia_58239791_subscription_xxl.jpg_c_fotoknips_-_fotolia.com_mica.jpg

10 flori mari de soc

300 g zahăr tos

10 g drojdie proaspătă

1-2 lămâi bine spălate

 

Suc de mere de casă

Pregateste chiar azi cea mai delicioasa bautura a verii: socata cu flori proaspete!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE