Home » Deserturi & băuturi » Socata
Deserturi & băuturi

Socata

Spalati bine florile de soc sub un jet puternic de apa ca sa indepartati toate impuritatile. Puneti-le apoi intr-un borcan de 10 l sau in doua borcane de cate 5 l. Adaugati lamaile.

Separat, puneti apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati zaharul, lasati sa dea cateva clocote, apoi opriti focul.

Turnati apa clocotita peste florile de soc si lamaie. Dizolvati drojdia in putina apa calda si adaugati-o peste florile de soc. Puneti si otetul de mere si sarea de lamaie, apoi amestecati.

Daca doriti, pentru culoare, puteti adauga un varf de cutit de sofran pulbere.

Acoperiti borcanele cu tifon sau cu farfuriute si lasati-le in camara, la intuneric, timp de 6 zile, amestecand din cand in cand in aceasta perioada.

Dupa 6 zile, strecurati bautura si pastrati-o in frigider in sticle si nu in bidoane de plastic.

Poza principala

shutterstock_77606875_mica.jpg

10-12 flori de soc
10 l apa
1,5 kg zahar
2 lamai mari, taiate.
25 g drojdie proaspata
4 linguri otet de mere
un pliculet sare de lamaie
sofran pulbere, daca doriti

Socata se prepara numai din flori de soc proaspete, existand riscul ca cele cele uscate sa devina toxice in combinatie cu celelalte ingrediente. Aceasta reteta este pentru acea socata acidulata, piscacioasa.
Numar de portii
10 litri
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.