Sofranul lupta impotriva cancerului

Text
Alexandra Badita
Sursa
Realitatea.net
Foto
Shutterstock
O substanta extrasa din sofran este testata pentru un medicament impotriva tumorilor canceroase, conform cercetatorilor din Marea Britanie.
sofran.jpg

Colchicina, o substanta aflata in compozitia sofranului, este in prezent supusa unor cercetari pentru a se confirma capacitatea de a reduce tumorile canceroase de la nivelul prostatei, pulmonare, mamare si intestinale. Actiunea sa este una care se presupune ca nu afecteaza tesuturile sanatoase din jurul celulelor canceroase, astfel incat efectele secundare sa fie cat mai mici.

Anterior, un experiment a demonstrat ca o singura injectie cu colchicina obtinuta din sofran poate sa distruga jumatate dintre tumorile existente. Momentan, testele s-au efectuat doar pe soareci, dar in urmatoarele 18 luni se vor realiza analize si pe subiecti umani inainte de a scoate pe piata un medicament pe baza de colchicina.

Cu toate acestea, substanta extrasa din sofran nu va fi folosita in mod pur in medicament, intrucat proprietatile sale anticancer ar putea fi contrabalansate de efectele toxice asupra organismului uman. De aceea, oamenii de stiinta spun ca vor adauga si o compozitie chimica, avand rolul de a dezactiva toxinele pana cand colchicina ajunge in tumoare, unde vor fi din nou activate pentru a distruge celulele maligne.

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE