1. Pentru chutney, taie ceapa julien, merele în cubulețe, iar ghimbirul curățat și ardeiul iute felii subțiri.
2. Încinge două linguri cu ulei și aurește ceapa. Adaugă merele, ghimbirul, ardeiul iute și un praf de curry, apoi steluțete de anason, scorțișoara, oțetul, zahărul, sare și piper după gust.
3. Adaugă patru linguri cu apă și lasă să fiarbă încet, amestecând ocazional.
4. Stropește somonul cu zeama de lămâie, sare și piper. Pune-l într-o tavă în care ai pus uleiul rămas și coace-l în cuptor pentru 5 minute.
5. Servește somonul cu chutney de mere cu câte o felie de lămâie deasupra și orez simplu.
12 fileuri de somon (50 g fiecare)
3 cepe
500 g mere
20 g rădăcină de ghimbir
1 ardei iute roșu
5 linguri cu ulei
Curry
2 steluțe de anason
½ linguriță cu scorțișoară
5 linguri cu oțet de mere
70 g zahăr brun
Sare
Piper
12 felii de lămâie
Zeama de la ½ lămâie
Adaugă comentariu