Somon cu chutney de mere

1. Pentru chutney, taie ceapa julien, merele în cubulețe, iar ghimbirul curățat și ardeiul iute felii subțiri.

2. Încinge două linguri cu ulei și aurește ceapa. Adaugă merele, ghimbirul, ardeiul iute și un praf de curry, apoi steluțete de anason, scorțișoara, oțetul, zahărul, sare și piper după gust. 

3. Adaugă patru linguri cu apă și lasă să fiarbă încet, amestecând ocazional.

4. Stropește somonul cu zeama de lămâie, sare și piper. Pune-l într-o tavă în care ai pus uleiul rămas și coace-l în cuptor pentru 5 minute.

5. Servește somonul cu chutney de mere cu câte o felie de lămâie deasupra și orez simplu.

 

Somon file cu soba si legume

Poza principala

somon_mica.jpg

12 fileuri de somon (50 g fiecare)

3 cepe

500 g mere

20 g rădăcină de ghimbir

1 ardei iute roșu

5 linguri cu ulei

Curry

2 steluțe de anason

½ linguriță cu scorțișoară

5 linguri cu oțet de mere

70 g zahăr brun

Sare

Piper

12 felii de lămâie

Zeama de la ½ lămâie

 

Saculeti din somon

Un preparat aparent sofisticat, dar ușor de pregătit, somonul este minunat pe o masă de sărbătoare.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE