- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Pregătiți pentru început salsa verde, plasând ierburile într-un procesor de alimente, împreună cu boabele de muștar, capere, nucile de pin, măslinele și sucul de la 1/2 lămâie. Pulsați până când toate ingredientele sunt tocate.
- Așezați fileurile de somon pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
- Stropiți cu restul cantității de lămâie și un praf de piper negru măcinat.
- Introduceți peștele la cuptor pentru 10-12 minute.
- Dacă doriți garnitură, cât timp peștele este în cuptor vă puteți ocupa. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugați semințele de pin, măslinele și ardeiul roșu și serviți alături de pește.
- Când somonul este gata, așezați pe fiecare bucată, o porție generoasă de salsa și serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 25 g mărar tocat
- 25 g mentă tocată
- 25 g frunze pătrunjel, tocat
- 25 g arpagic tocat
- 1 1/2 linguri muștar boabe
- 2 linguri capere
- 2 linguri nuci de pin prăjite
- 85 g măsline verzi umplute cu anșoa
- sucul de la 2 lămâi
- 4 bucăți file somon
Garnitură ( opțional )
- 175 g orez basmati
- 50 g măsline kalamata
- 75 g nuci de pin prăjite
- 1 ardei roșu, tocat
O farfurie delicioasă, plină de savoare și sănătate arată cel mai bine cu un pește gătit exact atât cât trebuie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu