1. Combina ierburile, zeama de lamaie, uleiul de masline si usturoiul.
2. Gateste dovleacul, dovleacul butternut si cartofii dulci pana se inmoaie. Pune amestecul la blender cu putin lichid pentru a face un piure moale.
3. Gateste fasolea verde, pastaile mange-tout si mazarea in apa clocotita timp de 2-3 minute. Scurge si pune inapoi pe foc cu doua treimi din amestecul de ierburi. Amesteca bine si asezoneaza.
4. In acest timp, asezoneaza somonul si pune-l cu partea cu piele in jos intr-o oala la foc mediu pana devine auriu. Intoare-l si prajeste-l si pe cealalta parte inca doua minute.
5. Pentru a servi, pune restul de amestec de ierburi in piureul de dovleac, dovleac butternut si cartofi dulci. Pune piureul in farfurii, plaseaza somonul deasupra si toarna sucul de lamaie.
O jumatate de cana de amestec de patrunjel tocat, frunze de menta tocate, marar si chimen dulce
Suc de lamaie
3 linguri de ulei de masline
Un catel de usturoi, zdrobit
Sare de mare si piper negru
400g de amestec de bucati de dovleac, dovleac butternut si cartofi dulci
180g de fasole verde
140g de mange-tout (sortiment de pastai)
150g mazare proaspata de gradina
500g de file de somon
Adaugă comentariu