1.Se curata cartofii, morcovii si telina, se taie cubulete, se calesc in untul incins si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
2.Cand sunt aproape gata, se adauga scoicile, spalate bine sub jet de apa rece, ceapa verde si ardeii taiati cubulete. Se lasa sa fiarba impreuna cinci minute. Se adauga vinul si se lasa sa mai fiarba doua minute.
3.Se iau cu o sita legumele si scoicile si se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se toarna supa fierbinte pana la jumatatea tavii, se presara boabe de coriandru zdrobite intr-un mojar, se asaza deasupra somonul, se stropeste cu suc de lamaie si se da la cuptor, stropind din cand in cand. Serveste cu frunze proaspete de patrunjel.
4.Sugestie: Cu cinci minute inainte de a scoate tava din cuptor, se adauga in sos 150-200 g de smantana, amestecandu-se cu grija. Se condimenteaza numai daca e nevoie.
Paste-scoici umplute cu sos pesto si ton
800 g somon
300 g scoici
1 pahar cu vin alb
1 legătură de ceapă verde
2 ardei graşi
250 g cartofi
1-2 morcov
1 ţelină
1 lingură unt
coriandru boabe
sare
piper
suc de lămâie
Adaugă comentariu