Se curata legumele, apoi se taie fasii subtiri. Se pun apoi la fiert pastele, in apa clocotinda, timp de 6 minute, dupa care se clatesc foarte bine cu apa rece. Pentru a le carameliza putin, se trag in tigaie cu sos Teriaky, timp de 1 minut.
Se ia apoi somonul si se prajeste in tigaie, in ulei de masline sau rapita. Se pun legumele la calit legumele, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
La final, se aranjeaza farfuria dupa cum urmeaza: se pune un pat de paste, apoi se asaza legumele, iar la final somonul prajit. Sosul Pontu se trage in tigaie cu Sake, apoi se toarna deasupra somonului.
PONT: Pentru ingrosarea sosului Pontu cu Sake, se adauga putin amidon de porumb!
Acest preparat a fost gatit in cadrul evenimentului LIDL si eCuisine te provoaca la gatit!
500 g somon file
200 g soba (paste de hrisca)
100 g morcovi
100 g dovlecei
100 g ardei rosu
100 ml sos Pontu si Teriaky
10 ml zeama de lamaie
20 ml Sake
50 ml ulei masline
10 g amidon de porumb
Adaugă comentariu