Preincalziti cuptorul la 220 de grade.
Pentru dressing: Amestecati intr-un bol uleiul de masline, coaja si zeama de lamaie, mierea, mustarul si condimentele. Adaugati ardeii iuti, ceapa verde si mararul.
Puneti somonul intr-un vas de yena si coaceti-l in centrul cuptorului pentru 15-20 de minute, sau pana cand incepe sa prinda crusta crocanta.
Scoateti somonul din cuptor si indepartati pielea daca este nevoie. Puneti-l intr-un vas cat inca este cald si turnati dressingul pe deasupra. Lasati-l sa se raceasca, neacoperit.
Cand s-a racit, acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati-l sa se marineze, in frigider, pentru cel putin 24 de ore si pana la 3 zile.
Dupa marinare, scoateti somonul din vas cu o spumiera. Turnati restul de dressing intr-o carafa si stropiti putin somonul. Serviti acest somon la cuptor cu dressing de miere si mustar alaturi de cartofi noi la cuptor si sparanghel.
Fileuri de peste in crusta de seminte
credit foto: Guliver
10×175 g file de somon
Pentru dressing:
300 ml ulei de masline
coaja rasa de la 2 lamai
4-6 linguri zeama de lamaie
2 linguri miere
2 linguri mustar
sare si piper negru proaspat macinat
2 ardei iuti, fara seminte, taiati
8 cepe verzi, taiate
3-4 linguri marar proaspat, tocat
Adaugă comentariu