O modalitate simplă și gustoasă de a prepara somonul, este în hârtie de copt la cuptor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare : mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- 2 kg somon, sub formă de fileuri
- 1 lămâie feliată
- 1 mână de ierburi mixte ( pătrunjel, tarhon )
- 2 frunze de dafin
- 1-2 eșalote, tăiată felii subțiri
- câteva picături de vin alb
Modalitate de preparare:
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Așezați o bucată de somon cu pielea în jos, într-o bucată de hârtie de copt.
- Așezați felii de lămâie, ierburile mixte și ceapa feliată fin.
- Poziționați deasupra aromelor cealaltă bucată de pește, cu pielea în sus.
- Legați preparatul în 2-3 locuri cu sfoară, pentru a vă asigura că nu se deplasează.
- Stropiți cu puțin vin și sigilați cu cealaltă bucată de hârtie de copt.
- Dacă nu sunteți presat de timp, peștele poate fi ținut la rece timp de 3 ore înainte de a fi introdus la cuptor.
- Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
- Coaceți peștele timp de 50 de minute.
- Serviți preparatul cu sparanghel, cartofi noi, broccoli sau altă garnitură la alegere.
O rețetă de somon la cuptor cu care nu ai cum să greșești. O alegere potrivită pentru toate gusturile și vârstele.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123rF
Facebook Comments
Adaugă comentariu