1.Incinge cuptorul. Amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru sosul marocan si toarna-l peste bucatile de peste asezate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pentru 10 minute. Scoate pestele cu o paleta si lasa-l deoparte.
2.Incinge o tigaie si topeste untul, apoi caleste cuburile de dovleac pana capata o culoare aurie si se patrunde. Sareaza si pipareaza dupa gust si lasa sa se racoreasca.
3.Da in clocot 1,5 l de apa, adauga un praf de sare si o lingura cu ulei de masline. Adauga cuscusul si lasa sa fiarba 5 minute, apoi strecoara-l cand s-a gatit.
4.Amesteca cuscusul cu bobitele de rodie si frunzele tocate de menta, adauga cubuletele aurii de dovleac si sarea si pipareaza dupa preferinta.
5.Serveste somonul pe pat de cuscus cu dovleac.
Foto : Rex Features
4 x 200 bucăți de file de somon
sosul marocan
10 fire de coriandru
1 ardei iute tocat marunt
1/4 lingurițe cu boia dulce
1 linguriță cu coriandru macinat
1 linguriță cu chimion
2 linguri cu ulei vegetal
1 lingură cu suc de lămâie
sare
piper
garnitura
2 linguri cu unt
1 dovleac
5 g mentă proaspata
360 g cuşcuş
75 g rodie sub forma de bobite
1/2 lămâie
ulei de măsline
Adaugă comentariu