Taiati somonul in bucatele, lasati deoparte. Amestecati toate ingredientele pentru marinare si lasati deoparte.
Pentru tabule:
Spalati bulgurul si fierbeti-l in apa cu sare pana devine moale, apoi lasati deoparte.
Taiati ceapa, rosiile, patrunjelul. Amestecati cu tabule cald.
Adaugati zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper. Prajiti somonul intr-o tigaie pana este facut. Daca somonul este proaspat, acesta poate fi servit prajit mediu.
Reteta Ashlie Dias
www.sets.ro
800 g file de somon
75 ml ulei de masline extra virgin
zeama de la jumatate de lamaie
5 g oregano
10 g patrunjel tocat
15 g sare
10 g boabe de piper negru
100 g bulgur
50 g ceapa
100 g rosii
100 g patrunjel
zeama de la o lamaie
15 g sare
10 g boabe de piper negru
10 g rosii cherry
Adaugă comentariu