Arome și impact asiatic la ora cinei. Află și tu cum trebuie să procedezi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 fileuri X 140 g somon
- 2 lingurițe ulei floarea soarelui
- 1 rădăcină mică de ghimbir, curățată și dată pe răzătoare
- 1 ardei iute roșu, fin feliat
- 2 fire ceapă verde, fin feliate
- 1 1/2 linguri sos soia
- 1/4 linguriță zahăr
- 20 g frunze de coriandru, fin tocate
Modalitate de preparare:
- Încingeți grătarul.
- Se montează peștele într-un vas de gătit de mică adâncime, apoi se plasează pe grătar pentru 4-5 minute, până devine roz în centru.
- Se acoperă și se lasă deoparte.
- Se încălzește o tigaie tip wok.
- Se adaugă uleiul, apoi se prăjește ghimbirul, ardeiul și ceapa verde.
- Mențineți pe foc timp de 2-3 minute.
- Încorporați sosul de soia, zahărul și un strop de apă.
- Presărați coriandru și serviți imediat cu somon.
- Serviți alături de orez sau fidea de orez.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Se monteaza somonul? Ce anume inseamna asta?
Merci
Operatiunea de a monta se refera la asezarea pestelui in recipient. Multumim!