- Curățați cele două cepe, tăiați-le în două, apoi feliați-le în robotul de bucătărie.
- Puneți-le într-o tigaie încinsă cu un strop de ulei de măsline și amestecați.
- Alegeți și tocați mărunt frunzele de rozmarin, adăugați-le în tigaie împreună cu lingurița de miere și cu 2 căței de usturoi decojiți și zdrobiți.
- Amestecați din când în când și lăsați pe foc timp de 5-7 minute.
- Adăugați făina și vinul roșu.
- Lăsați-l să fiarbă și adăugați cele 3 linguri de oțet balsamic și amestecați din nou.
- Adăugați concentratul de supă și 300 ml de apă clocotită.
- Amestecați și fierbeți la foc mic până obțineți consistența dorită.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 2 cepe roșii
- câteva fire rozmarin proaspăt
- 1 linguriță miere lichidă
- 2 căței usturoi
- 1 lingură cu vârf de făină
- 1 pahar vin roșu
- 3 linguri oțet balsamic
- 1 cub concentrat supă de vită
Sosul de ceapă roșie propus de Jamie Oliver este o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu