Ideal pentru preparatele de tip rasol, acest sos de ceapă te invită să gătești precum un adevărat bucătar.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 300 g ceapă albă
- 50 g unt
- 25-30 g făină
- 50-100 ml smântână lichidă
- suc de lămâie
- piper
Modalitate de preparare:
- Puneți la fiert ceapa, ideal împreună cu un os de vită pentru un gust mai bun.
- Ceapa fiartă se transformă cu ajutorul blenderului într-un piure fin, apoi se adaugă untul.
- Făina se amestecă cu 3 linguri de apă și se adaugă în compoziția de bază.
- Completați cu apă, aproximativ 500 ml și plasați pe foc.
- Adăugați sare și piper după gust.
- Lăsați să clocotească cât să se lege făina.
- La final se încorporează smântâna lichidă și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie dacă este cazul.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu