Home » Vegetarian & vegan » Sos de ciuperci
Vegetarian & vegan

Sos de ciuperci

1. Taiati ciupercile si incalziti untul intr-o cratita medie, la foc puternic. Puneti ciupercile si caliti-le pana se inmoaie. Adaugati faina si fierbeti, amestecand continuu, pentru 2 minute.

2. Adaugati laptele putin cate putin, amestecand permanent, la foc mic.

3. Opriti focul, lasati sa se raceasca si pasati sosul cu un blender sau mixer. Condimentati dupa gust si decorati cu ardei tocat, daca va place.

 

Sugestie. Pentru varianta de post, inlocuieste untul cu ulei vegetal, iar laptele integral cu apa sau lapte de soia/orez.

Poza principala

shutterstock_35169775_400.jpg

250 g ciuperci portobellini
2 linguri unt
2 linguri faina
300 ml lapte integral

Puteti servi acest sos delicios cu preparate din carne sau chiar simplu, cu chipsuri.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.