1. Curăţă roşiile de coajă şi toacă-le potrivit. Toacă ardeii şi ardeii iuţi mărunt. Căleşte ceapa tocată până se aureşte, apoi adaugă roşiile şi ardeii şi lasă un sfert de oră .
2. Pune dovleceii tăiați, sosul worchester, oțetul, ketchup-ul, sare, piper, conservant și lasă pe foc alte 15 minute.
3. Umple borcanele încinse în prealabil în cuptorul înfierbântat cu sosul fierbinte de legume, sigilează și sterilizează-le pentru 15 minute.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Foloseşte o pasta de ardei graşi divers coloraţi. Sosul va fi şi mai gustos, şi mai aspectuos.
250 g ceapă
500 g ardei gras
400 g roşii
500 g dovlecei
2 ardei iuţi
50 ml ulei
100 ml ketchup
1 linguriţă sos worcester
2 linguri sos de soia
1 linguriţă sare
4 linguri cu zahăr
5 linguri cu oţet
1 linguriţă conservant picant
1/2 linguriţă de piper negru măcinat
Adaugă comentariu