1.Spală și taie în jumătăţi roșiile, apoi pune-le la fiert. Trece-le printr-o sită și pune-le din nou la fiert, într-o altă oală.
2.Lasă să scadă, dar ai grijă să nu se îngroașe prea mult. Adaugă zahărul, piperul, boiaua, sarea, oţetul de vin, busuiocul tăiat nu foarte mărunt.
3.Lasă să fiarbă până când sosul capătă consistenţa dorită și pune-l în borcane sau sticle cu gâtul mai larg. Învelește vasele într-o pătură și lasă-le să se răcească domol. Depozitează la loc răcoros.
Poza principala
Galerie foto
6 kg roşii
250 g zahăr
1/2 lingurițe cu piper
1/2 lingurițe cu boia dulce
1 lingură cu sare
500 ml oțet de vin
busuioc
Sosul de roșii aromat cu busuioc este perfect langa o porție de cartofi prăjiți sau o porție de paste delicioase.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu