Folosit pentru diverse preparate, acest sos de roșii făcut în casă este genial.
Dificultate: ușor
Timp de prepapare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 4 linguri ulei măsline
- 2 cepe fin tocate
- 2 morcovi, fin tocați
- 2 tije apio, tocate mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță zahăr
- 4 X 400 g cutii roșii tocate
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă legumele tocate și frunza de dafin.
- Se amestecă zahărul cu un strop de sare și se adaugă în oală.
- Gătiți timp de 10-15 minute până când legumele devin fragede.
- Fierbeți ușor timp de 30 de minute, până când sosul este redus la jumătate și devine gros.
- Amestecați din când în când, astfel încât sosul să nu se prindă de oală.
- Dacă doriți un sos mai subțire completați cu puțină apă.
- Acest sos merge congelat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu