Aperitive, salate, sosuri

Sos de usturoi (sos aioli)

1. Curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i într-un mojar până obții o pastă fină.

2. Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză și amestecă în sensul acelor de ceas.

3. Potrivește, la final, gustul de sare și piper alb și aromatizează cu tarhon mărunțit.

4. În funcție de preferință, picură câțiva stropi de zeamă de lămâie. Acoepră și dă la rece măcar jumătate de oră înainte de a servi sosul de usturoi.

 

Piept de curcan cu sos de ananas

Poza principala

aioli_mic.jpg

1 căpățână de usturoi

200-250 ml ulei

zeamă de lămâie

tarhon

sare

piper alb

 

Friptura de curcan in sos de vin rosu

Un fel de mujdei de-al nostru, sosul de usturoi se potrivește cu aproape orice, de la cărnuri fripte, salate de cartofi, pește ori legume la grătar.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE