Dă roșiile prin separatorul de roșii și pune sucul la fiert, pe foc mic, într-o oală smălţuită, cu fundul mai gros. Curăţă ardeii de seminţe, merele de coajă și toacă-le mărunt, din cuţit, împreună cu ceapa. Adaugă-le peste sucul care fierbe, împreună cu zahărul, oţetul, boabele de ienibahar și frunzele de dafin și mai lasă pe foc potrivit până ajunge la consistenţa dorită (de preferat, mai grosuţ). Pune frunzele de ţelină spălate bine, tocate mărunt și stafidele. Mai lasă să dea într-un clocot, două și stinge. Pune în borcanele pregătite (300 g) și leagă-le a doua zi.
Poza principala
Galerie foto
1 kg roşii
1 kg ardei gras
500 g cepe
3 mere
100 g stafide
1 pahar cu oţet
1 lingură cu sare
100 g zahăr
1 linguriță cu ienibahar
2 foi de dafin
frunze de ţelină
Pentru a îmbogăţi un sos ori chiar o porţie de paste sau de orez, sosul mozaic de ardei şi stafide este o alegere bună!
Numar de portii
10
Facebook Comments
Adaugă comentariu