Sos roşu
Mod de preparare:
1. Topeşte untul şi apoi ia-l de pe foc şi amestecă-l cu bulionul. Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii o pastă fină şi adaugă vinul, iar la urmă amestecă pasta de tomate. Drege gustul cu sare şi piper.
Sos de avocado
Mod de preparare:
1. Fierbe un gălbenuş de ou şi amestecă-l cu unul crud şi vreo trei linguri cu ulei, apoi adaugă smântâna şi la urmă pulpa de avocado pasată foarte fin.
2. Potriveşte gustul de sare şi acreşte după gust cu zeamă de lămâie.
Sos de brânză
Mod de preparare:
1. Pune la topit untul într-o cratiţă mică, adaugă făina şi amestecă rapid pentru a nu face cocoloaşe. Când a început să se îngroaşe, toarnă şi laptele şi amestecă iute folosind un tel.
2. Fierbe 1-2 minute, apoi ia de pe foc şi adaugă crema de brânză şi parmezanul. Amestecă până obţii o pastă omogenă. Pentru că foloseşti brânzeturi nu mai e nevoie de sare.
Sos roşu
Ingrediente:
50 g unt
2 linguri de bulion
2 gălbenuşuri
3 linguriţe cu vin roşu
2 linguriţe de zahăr
piper
sare
Sos de avocado
Ingrediente:
1 avocado
2 linguri cu smântână grasă
2 gălbenuşuri
zeamă de lămâie
ulei
sare
Sos de brânză
Ingrediente:
25 g unt
1 linguriţă cu făină
100 ml lapte
100 g cremă de brânză
2 linguriţe cu parmezan
Adaugă comentariu