Home » Aperitive, salate, sosuri » Sosuri pentru tortilla
Aperitive, salate, sosuri

Sosuri pentru tortilla

Sos roşu

Mod de preparare:

1. Topeşte untul şi apoi ia-l de pe foc şi amestecă-l cu bulionul. Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii o pastă fină şi adaugă vinul, iar la urmă amestecă pasta de tomate. Drege gustul cu sare şi piper.

 

Sos de avocado

Mod de preparare:

1. Fierbe un gălbenuş de ou şi amestecă-l cu unul crud şi vreo trei linguri cu ulei, apoi adaugă smântâna şi la urmă pulpa de avocado pasată foarte fin.

2. Potriveşte gustul de sare şi acreşte după gust cu zeamă de lămâie.

 

Sos de brânză

Mod de preparare:

1. Pune la topit untul într-o cratiţă mică, adaugă făina şi amestecă rapid pentru a nu face cocoloaşe. Când a început să se îngroaşe, toarnă şi laptele şi amestecă iute folosind un tel. 

2. Fierbe 1-2 minute, apoi ia de pe foc şi adaugă crema de brânză şi parmezanul. Amestecă până obţii o pastă omogenă. Pentru că foloseşti brânzeturi nu mai e nevoie de sare.

 

Friptura de curcan in sos de vin rosu

Poza principala

sosuri_mici.jpg

Sos roşu

Ingrediente:

50 g unt

2 linguri de bulion

2 gălbenuşuri

3 linguriţe cu vin roşu

2 linguriţe de zahăr

piper

sare

 

Triunghiuri de tortilla

 

Sos de avocado

Ingrediente:

1 avocado

2 linguri cu smântână grasă

2 gălbenuşuri

zeamă de lămâie

ulei

sare

 

Sos de brânză

Ingrediente:

25 g unt

1 linguriţă cu făină

100 ml lapte

100 g cremă de brânză

2 linguriţe cu parmezan

 

Trei sosuri, fără E-uri, bune de te lingi pe degete, pentru ca filmul de seară să fie o adevărată relaxare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.