1.Pune năutul într-un castron și lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare 30 de minute. Strecoară-l și ţine-l la temperatura camerei până ce se răcește.
2.Separat, fierbe morcovii în coajă 20-25 de minute. Scurge-i, curăţă-i și taie-i în rondele.
3.Amestecă rondelele de morcov cu năutul și usturoiul. Pune apoi într-o tigaie și călește câteva minute în unt topit. Toacă pătrunjelul și adaugă-l peste sote.
4.Înainte de servire ornează cu mentă proaspătă.
Sugestie. Pentru un gust mai bogat, adaugă mazăre fiartă. În plus, soteul va fi mai colorat și aspectuos.
Poza principala
Galerie foto
200 g năut
3 morcovi medii
75 g unt
1 căţel de usturoi
pătrunjel
mentă pentru decor
sare
Reteta de sote de morcovi cu năut este usor de pregatit si o poti savura fie ca fel principal, dar si ca garnitura langa o friptura.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu