- Pentru început se pregătește pangratita.
- Puneți uleiul de măsline la încins într-o tigaie.
- Adăugați usturoiul, cimbrul și pesmetul.
- Amestecați până când pesmetul începe să devină crocant și va avea o culoare aurie.
- Asezonați pangratita cu sare și piper și lăsați-o pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
- Fierbeți pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Cât timp pastele se fierb, adăugați ulei de măsline într-o tigaie, adăugați usturoiul tocat și fileurile de anșoa.
- După 1 minut stoarceți în tigaie sucul de lămâie și presărați ardeii iuți.
- Scurgeți spaghetele și adăugați-le în tigaie.
- Amestecați bine pentru a se combina aromele.
- Serviți preparatul cald și presărați deasupra pangratita din belșug.
Credit Foto: Fotolia/ Morenovel
Poza principala
- 450 g spaghete uscate
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 căței usturoi, tocați
- 16 fileuri anșoa
- sucul de la 2 lămâi
- 2 ardei iuți, uscați și mărunțiți
Pentru pangritată:
- 8 linguri ulei măsline
- 1 cățel usturoi, tocat mărunt
- 1 mână frunze cimbru proaspăt
- 200 g pesmet
- sare
- piper
Pastele, alegerea rapidă pentru cină sau pentru musafirii ce te iau prin suprindere.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu