1. Curata midiile sub jet de apa rece si arunca-le pe cele care sunt deschise.
2. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu si caleste ceapa, usturoiul si ardeiul iute pana se inmoaie, dar inainte sa prinda culoare.
3. In acest timp, pune spaghetele la fiert, scurge-le si pune-le deoparte.
4. Adauga vinul la ceapa, lasa la fiert timp de cinci minute.
5. Da focul mai tare, adauga midiile in oala, pune capacul si lasa-le la fiert cinci minute, pana toate midiile se deschid. Arunca-le pe cele care nu s-au deschis la fierbere.
6. Adauga spaghetele, sosul de ceapa, ierburile si zeama de lamaie, amesteca bine si serveste imediat.
400g de midii curatate
200g de spaghete
2 lingurite de ulei de masline
O ceapa, taiata marunt
2 catei de usturoi, taiati marunt
Un ardei iute, taiat marunt
O cana de vin alb
Patrunjel tocat
Busuioc
Sare
Piper negru
zeama proaspata de lamaie
Adaugă comentariu