Home » Spaghete cu pesto de patrunjel

Spaghete cu pesto de patrunjel

  1. Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucţiunilor producătorului.
  2. Spală frunzele de pătrunjel în multă apă rece şi pune-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umezeală.
  3. Rumeneşte nucile zdrobite într-o tigaie până încep să-şi elibereze aroma. Lasă-le să se răcească.
  4. Pune frunzele de pătrunjel într-un blender împreună cu nuca, jumătate din cantitatea de parmezan ras fin, un praf de sare, 2-3 linguri cu ulei de măsline şi, opţional, zeamă de lămâie. Sosul pesto trebuie să aibă o compoziţie cremoasă. În funcţie de aceasta, mai adaugă ulei de măsline.
  5. Pune pastele scurse într-un castron mare, adaugă sosul pesto şi amestecă. Serveşte spaghetele cu sos pesto sub formă de cuib, pe farfurii întinse, mari şi albe. Rade deasupra parmezan.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

spaghete_cu_pesto_de_patrunjel_mi.jpg

300 g spaghete

2 legături de pătrunjel

100 g parmezan 

o mână de nuci

ulei de măsline

zeamă de lămâie (opţional)

sare

Pentru o cină gustoasă, dar şi rapid şi uşor de preparat, încearcă reţeta de spaghete cu pesto de pătrunjel.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE