- Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucţiunilor producătorului.
- Spală frunzele de pătrunjel în multă apă rece şi pune-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umezeală.
- Rumeneşte nucile zdrobite într-o tigaie până încep să-şi elibereze aroma. Lasă-le să se răcească.
- Pune frunzele de pătrunjel într-un blender împreună cu nuca, jumătate din cantitatea de parmezan ras fin, un praf de sare, 2-3 linguri cu ulei de măsline şi, opţional, zeamă de lămâie. Sosul pesto trebuie să aibă o compoziţie cremoasă. În funcţie de aceasta, mai adaugă ulei de măsline.
- Pune pastele scurse într-un castron mare, adaugă sosul pesto şi amestecă. Serveşte spaghetele cu sos pesto sub formă de cuib, pe farfurii întinse, mari şi albe. Rade deasupra parmezan.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
300 g spaghete
2 legături de pătrunjel
100 g parmezan
o mână de nuci
ulei de măsline
zeamă de lămâie (opţional)
sare
Pentru o cină gustoasă, dar şi rapid şi uşor de preparat, încearcă reţeta de spaghete cu pesto de pătrunjel.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu