Home » Spaghete cu scoici si creveti

Spaghete cu scoici si creveti

1. Curăţă midiile cu un cuţit cu lama scurtă, apoi spală-le bine cu apă rece.

2. Prepară un sos din ulei de măsline, un căţel de usturoi, ½ ceapă, zeama de lămâie, frunza de dafin, ½ roșiile tăiate marunt. Pune și cozile de pătrunjel, legate cu aţă (le scoți la final). Adaugă vinul, iar când începe să clocotească, fructele de mare, scoicile și midiile bine spălate. Pune capacul și lasă la fiert cinci minute, timp în care pui pastele la fiert în apă clocotită cu sare.

3. Când sunt gata, scoate scoicile din cratiţă și aruncă-le pe cele care nu s-au deschis. Pune pe platou peste pastele scurse și scoicile, cu tot cu sos. Servește-le imediat, cu vin alb sec.

 

Bune pentru cap, voce si fertilitate

 

Midiile sunt bogate în minerale, conţinând cantităţi importante de iod, fi er (100 g de carne de midie au mai mult fi er decât 100 g de carne roșie), calciu, fosfor și zinc. Sunt bune în echilibrarea funcţiilor tiroidei, a metabolismului. Cura cu midii ajută în stimularea imunităţii și a fertilităţii, atât la femei, cât și la bărbaţi.

Bogate în seleniu, scoicile au fosfor și vitamina B12. De aceea, sunt bune pentru dezvoltarea capacităţii mentale.  Casanova, cel mai cunoscut amant din toate timpurile, mânca în fi ecare zi 70 de stridii pentru a fi cât mai performant. Iar Orfeu, eroul grec, fi u al lui Apollo, care cânta ca nimeni altul,  își îngrijea vocea minunată cu… midii, pe care le-a venerat într-un poem

Poza principala

spaghete_cu_scoici_fotolia_58139553_subscription_xl.jpg_c_frinz_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg midii + scoici + creveți

150 g mix de fructe de mare

500 g spaghete

1 ceapă medie

3 căţei de usturoi

1 lămâie

1 legătură de pătrunjel

500 g rosii

1 frunză de dafin

1 lingură cu ulei de măsline

1 pahar cu vin alb

Spaghete cu scoici si creveti, delcioase la cina.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.