Mâncăruri

Spaghete cu sos de branza si masline

Text
Spaghete cu sos de branza si masline
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
spaghete_cu_branza_si_masline_mg_0134_.jpg

Ingrediente

500 g spaghete
250 g telemea de oaie
100 g unt
200 ml lapte
2 gălbenușuri
150 g măsline
50 g Feta sau parmezan
piper, oregano, busuioc
sare

Mod de preparare

Într-o oală înaltă și largă, pui la fiert apă cu sare. Când clocotește, introduci în vas un capăt al mănunchiului de paste și reduci intensitatea focului. Pe măsură ce se înmoaie, cu ajutorul unei linguri, introduci în apă și pastele rămase în afara lichidului. Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci repede, prin jet de apă rece. 

Tai măslinele în felioare, îndepărtând, în același timp, sâmburii. Razi telemeaua într-o crăticioară, torni laptele cald și mixezi cu telul, adăugând apoi treptat gălbenușurile și untul. Așezi crăticioara pe foc mic și fierbi sosul amestecând continuu. Când capătă consistența unei creme, adaugi măslinele, condimente și sare după gust. 

Porționezi pastele în farfurii și repartizezi sosul, turnându-l uniform, apoi razi fin Feta peste paste.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE