1. Trage în tigaie mugurii de pin, dar fără să-i rumenești prea tare. Lasă-i deoparte să se răcorească.
2. Pune frunzele de busuioc într-un robot (sau într-un mojar), usturoiul, uleiul, sare după gust, parmezanul și mugurii de pin.
3. Mixează de câteva ori (sau zdrobește bine – dacă folosești mojarul) până obții un pesto de busuioc fin. Pune-l într-un castronel și lasă-l deoparte să se întrepătrundă aromele.
4. Pune spaghetele la fiert în apa înfierbântată în care ai pus și sare și fierbe-le conform timpului indicat pe cutie/pungă. Scurge-le și pune-le într-un castron.
5. Toarnă deasupra sos pesto după gust, amestestecă și servește spaghetele cu sos pesto de busuioc imediat. Un pahar cu vin alb merge perfect cu acest preparat.
Sugestii
1. Dacă dorești un sos pesto de post, înlocuiește parmezanul (și mugurii de pin) cu o mână de nuci curățate, trase și ele într-o tigaie până încep să degaje aroma lor inconfundabilă.
2. De semenea, busuiocul îl poți înlocui cu frunze proaspete de leurdă, caz în care nu mai adaugi și cățeii de usturoi. Spaghetele cu sos pesto de leurda vor fi la fel de delicioase.
credit foto: © denio109 – Fotolia.com
300 g spaghete
50 g frunze de busuioc
100 ml ulei de măsline
15 g muguri de pin
50-75 g brânză parmezan
1-2 căței de usturoi
sare
Adaugă comentariu