Foto
Thinkstock/ getty images
Paste sănătoase și aromate? Da, se poate și cu paste făinoase să ai o cină bogată în vitamine.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g spaghete grâu integral
- 500 g frunze spanac
- 3 linguri ulei măsline + suplimentar pentru servire
- 4 căței usturoi, fin feliați
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 1 pumn nuci de pin
- 50 g parmezan
- câtiva fulgi ardei iute
Modalitate de preparare:
- Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- În acest timp puneți la fiert aproximativ 1 l apă și așezați spanacul într-o strecurătoare.
- Când apa atinge punctul de fierbere, scufundați sita cu spanac pentru câteva minute, până când acesta este ofilit complet.
- Treceți spanacul pe sub jet de apă rece și presați-l cu o lingură de lemn pentru a elimina excesul de apă.
- Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline și adăugați usturoiul și mențineți pentru 1 minut, până când prinde o culoare maronie.
- În acest moment adăugați oțetul.
- Lăsați să clocotească pentru 1 minut și îndepărtați de pe sursa de foc.
- Când spaghetele sunt gata, scurgeți-le într-o sită și apoi plasați-le într-un bol mare.
- Amestecați pastele cu amestecul de usturoi, nucile de pin, spanacul și parmezan razuit.
- Serviți pastele cu fulgi de ardei roșu și stropiți cu ulei de măsline.
Facebook Comments
Adaugă comentariu