Home » Vegetarian & vegan » Spaghete cu spanac si usturoi
Vegetarian & vegan

Spaghete cu spanac si usturoi

Foto
Thinkstock/ getty images
Paste sănătoase și aromate? Da, se poate și cu paste făinoase să ai o cină bogată în vitamine.
spagheti_cu_spanac_si_usturoi.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g spaghete grâu integral
  • 500 g frunze spanac
  • 3 linguri ulei măsline + suplimentar pentru servire
  • 4 căței usturoi, fin feliați
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1 pumn nuci de pin
  • 50 g parmezan
  • câtiva fulgi ardei iute

  Modalitate de preparare:

  1. Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. În acest timp puneți la fiert aproximativ 1 l apă și așezați spanacul într-o strecurătoare.
  3. Când apa atinge punctul de fierbere, scufundați sita cu spanac pentru câteva minute, până când acesta este ofilit complet.
  4. Treceți spanacul pe sub jet de apă rece și presați-l cu o lingură de lemn pentru a elimina excesul de apă.
  5. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline și adăugați usturoiul și mențineți pentru 1 minut, până când prinde o culoare maronie.
  6. În acest moment adăugați oțetul.
  7. Lăsați să clocotească pentru 1 minut și îndepărtați de pe sursa de foc.
  8. Când spaghetele sunt gata, scurgeți-le într-o sită și apoi plasați-le într-un bol mare.
  9. Amestecați pastele cu amestecul de usturoi, nucile de pin, spanacul și parmezan razuit.
  10. Serviți pastele cu fulgi de ardei roșu și stropiți cu ulei de măsline.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.