1. Taie vienetele după gust, presară sare deasupra și rumenește-le în uleiul încins. Scoate-le într-un pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
2. Pune-le într-un castron, presară oregano și ardeiul iute tocat mărunt.
3. În uleiul rămas călește usturoiul feliat și adaugă roșiile. Acoperă și lasă să fiarbă 10-12 minute. Pune sare și piper măcinat duypă gust.
4. Între timp, fierbe pastele în apă cu sare. Pune-le apoi într-un castron, toarnă deasupra sosul și vinetele. Servește spaghetele cu vinete și sos de roșii presărate cu pătrunjel sau busuioc tăiat și parmezan sau ricotta.
credit: Guliver/Thinckstock
2 vinete
ulei de măsline
1 lingură cu oregano uscat
1 ardei iute uscat
4 căței de usturoi
1 linguriță cu oțet
400 g roșii tocate
sare, piper
400 g spaghete
busuioc/pătrunjel
Adaugă comentariu