Pregătește cina precum o face și celebrul bucătar Gordon Ramsey! Această rețetă de spaghete cu vongole este simplu de preparat, dar te vei simți ca într-un restaurant elegant atunci când o consumi, alături de un pahar de vin alb.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente
- 2 kg vongole în cochilii
- sare de mare
- piper negru
- 500 g spaghete sau linguine uscate
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căței de usturoi mari
- 1 hașmă curățată și tăiată felii mari
- 1 ardei roșu mic, tăiat pe lungime
- 1 legătură de busuioc
- 75 ml vin alb sec
- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate mărunt
Încearcă și: Cotlete de miel picante a la Gordon Ramsey
Mod de preparare
Curăță scoicile sub jet de apă rece, aruncă-le pe cele care nu se închid ermetic după ce sunt lovite ușor de suprafața de lucru.
Între timp, fierbe o oală mare cu apă sărată pentru paste.
Când dă în clocot, pune înăuntru spaghetele și fierbe-le al dente.
Prepară scoicile cu aproximativ 6 minute înainte ca pastele să fie gata, încălzește altă cratiță mare și pune uleiul de măsline.
Răstoarnă scoicile înăuntru și pune usturoiul, hașma, ardeiul iute și busuiocul.
Toarnă vinul și acoperă cratița cu un capac etanș.
Agită cratița și las-o să fiarbă în aburi 3-4 minute, până când se deschid scoicile.
Răstoarnă scoicile într-o strecurătoare, deasupra unui castron mare curat.
Aruncă-le pe cele care nu s-au deschis.
Toarnă sosul de scoici înapoi în cratiță și fierbe-l câteva minute, până se îngroașă ușor.
Adaugă pătrunjelul, apoi gustă și potrivește cu sare și piper.
Scoicile sunt sărate în mod natural, așa ca e posibil să ai nevoie doar de piper.
Scurge bine pastele. Pune-le imediat în sos și amestecă pentru a le acoperi bine.
Răstoarnă scoicile în cratiță și amestecă din nou pentru a acoperi totul.
Așează pe farfurii calde și servește imediat, cu bucăți de pâine cu coajă, pentru a întinge în sos.
Poftă bună!
Încearcă și: Spaghete bologneze
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu