1. Spală creveţii în mai multe ape reci. Taie-le capetele și smulge piciorușele. Îndepărtează învelișul începând de la coadă spre cap. Cu un cuțit bine ascuțit, despică creveții pe spate, până la o adâncime de 4-5 milimetri, și îndepărtează intestinele cu vârful cuțitului ori cu un ac.
2. Separat, crestează fiecare roșie în formă de cruce. Opărește-le în apă cu un praf de sare și decojește-le. Topește untul, adaugă usturoiul zdrobit cu podul palmei. Scoate-l după un minut.
3. Pune creveţii și mixul de fructe de mare. Amestecă ușor și stinge cu vin. La final, pune roșiile tocate, verdeața, apoi spaghetele fierte separat. Potrivește gustul de sare. Taie din hârtia pergament patru dreptunghiuri și unge-le cu unt. Așază amestecul de spaghete și puțină coajă de lămâie.
4. Răsucește bine capetele fiecărui pachet. Așază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, zece minute ca să se întrepătrundă aromele.
1 pachet spaghete
6 roşii
300 g creveţi
100 g fructe de mare
50 g unt
1 ceşcuţă cu vin alb
1 cățel de usturoi
pătrunjel
1 lămâie
sare
Adaugă comentariu