Conținut scăzut de grăsimi cu un gust de toamnă aromat, aceasta este propunerea pentru o cină rapidă în familie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 250 ciuperci, grosier feliate
- 1 cățel de usturoi, fin feliat
- 1 buchet mic de pătrunjel, tocat
- 1 tijă apio, feliată
- 1 ceapă fin tocată
- 400 g roșii
- 1/2 ardei iute roșu, fără semințe, fin feliat
- 300 g spaghetti
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul de măsline intr-o tigaie, se adaugă ciupercile, apoi se prăjesc la foc mare, timp de 3 minute până devin aurii.
- Se adaugă usturoiul, se prăjește timp de 1 minut, apoi se transferă într-un bol cu pătrunjelul tocat.
- Se adaugă ceapa și țelina în tigaie cu restul de ulei, apoi se prăjește timp de 5 minute.
- Se amestecă roșiile, ardeiul iute și puțină sare, apoi se aduce în punctul de fierbere.
- Se reduce căldura și se fierbe, neacoperit, timp de 10 minute până se îngroașă.
- Între timp, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de excesul de apă.
- Amestecați pastele cu sos și adăugați deasupra amestecul de ciuperci.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu