Clasicul, rămâne cel mai atractiv, iar pastele nu fac excepție.
Dificultate : ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 ceapă mărime medie
- 3 linguri ulei măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 400 g roșii, tocate
- 20 g busuioc, tocat
- 400 g spaghette
- 150 g mozzarella
Modalitate de preparare:
- Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, feliați ceapa în jumătate. și apoi se feliază subțire.
- Încingeți o tigaie mare la foc mediu, adăugați uleiul, apoi ceapa.
- Se fierbe timp de 5 minute, până când începe să se înmoaie, amestecând din când în când.
- Se adaugă usturoiul, gătiți 2 minute până când ceapa începe să prindă culoare aurie.
- Atunci când ceapa s-a înmuiat, adăugați roșiile și busuiocul.
- Se lasă să clocotească timp de 15 minute, până când sosul s-a îngroșat.
- Se agită din când în când.
- Se gătesc spaghetele conform instrucțiunilor de pe cutie, cu o cantitate suficientă de apă și sare.
- Când scurgeți pastele de excesul de apă, păstrați o cană pentru a completa la sos dacă este necesar.
- Adăugați pastele peste sosul din tigaie și amestecați energic.
- Dacă mai este necesar mai adăugați apă păstrată de la paste.
- Rupeți mozzarella ăn bucăți și adăugați-o peste paste.
- Serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu