Adăugarea de linte la aceste chiftele, le face să aibe un conținut mai mic de calorii și să fie mai dietetice.
Dificultate: ușor
Timp de preparare : rapid
Porții: 4
Spaghette cu chiftele
Ingrediente:
- 1 lingură ulei
- 280 g spaghette
Pentru chiftele:
- 200 g linte verde ( fiartă )
- 250 g carne tocată de porc
- 1/2 linguriță rozmarin, tocat fin
- 1/2 linguriță muștar Dijon
- 1 cățel usturoi, zdrobit
Pentru sos:
- 1 lingură ulei rapiță
- 2 cepe eșalotă, tocate fin
- 2 căței usturoi, tocați fin
- 50 g roșii cherry, tăiate în jumătate
- 2 lingurițe pastă de tomate
- un vârf cuțit fulgi chilli
- 2 linguri oregano tocat
Modalitate de preparare:
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Tapetați cu hârtie de copt o tavă de cuptor și ungeți-o cu 1 lingură de ulei.
- Zdrobiți lintea ( fiartă în prealabil ) cu furculița.
- Adăugați peste aceatsa carnea de porc, rozmarinul, muștarul, usturoiul și piper.
- Amestecați energic pentru a combina ingredientele.
- Împărțiți amestecul în 4 grămezi, din fiecare grămadă trebuie să rezulte 5 chiftele, pentru a avea un total de 20.
- Așezați chiftelele în tavă și introduceți tava în cuptor pentru 15 minute, până când sunt ușor rumenite.
- În timp ce chiftelele se gătesc, adăugați 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă.
- Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le pentru 3-4 minute.
- Adăugați roșiile și prăjiți totul pentru 4-5 minute până când roșiile se înmoaie și încep să își lase sucul în tigaie.
- Completați cu 100 ml apă și pasta de tomate.
- Fierbeți sosul pentru 2 minute și asezonați cu chilli, oregano, sare și piper după gust.
- Se toarnă sosul obținut într-un vas termorezistent iar peste acesta chiftelele.
- Acoperiți cu folie și introduceți vasul în cuptor pentru 15 minute timp în care gatiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Scurgeți pastele de excesul de apă, condimentați cu sare și piper și serviți cu sos cald și chiftele de linte cu porc.
- Stropiți-le cu oregano și serviți.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu