Home » Mâncăruri » Spaghette cu chiftele
Mâncăruri

Spaghette cu chiftele

spaghete cu chiftele

Adăugarea de linte la aceste chiftele, le face să aibe un conținut mai mic de calorii și să fie mai dietetice.

Dificultate: ușor

Timp de preparare : rapid

Porții: 4

Spaghette cu chiftele

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei
  • 280 g spaghette

Pentru chiftele:

  • 200 g linte verde ( fiartă )
  • 250 g carne tocată de porc
  • 1/2 linguriță rozmarin, tocat fin
  • 1/2 linguriță muștar Dijon
  • 1 cățel usturoi, zdrobit

Pentru sos:

  • 1 lingură ulei rapiță
  • 2 cepe eșalotă, tocate fin
  • 2 căței usturoi, tocați fin
  • 50 g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 2 lingurițe pastă de tomate
  • un vârf cuțit fulgi chilli
  • 2 linguri oregano tocat

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Tapetați cu hârtie de copt o tavă de cuptor și ungeți-o cu 1 lingură de ulei.
  3. Zdrobiți lintea ( fiartă în prealabil ) cu furculița.
  4. Adăugați peste aceatsa carnea de porc, rozmarinul, muștarul, usturoiul și piper.
  5. Amestecați energic pentru a combina ingredientele.
  6. Împărțiți amestecul în 4 grămezi, din fiecare grămadă trebuie să rezulte 5 chiftele, pentru a avea un total de 20.
  7. Așezați chiftelele în tavă și introduceți tava în cuptor pentru 15 minute, până când sunt ușor rumenite.
  8. În timp ce chiftelele se gătesc, adăugați 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă.
  9. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le pentru 3-4 minute.
  10. Adăugați roșiile și prăjiți totul pentru 4-5 minute până când roșiile se înmoaie și încep să își lase sucul în tigaie.
  11. Completați cu 100 ml apă și pasta de tomate.
  12. Fierbeți sosul pentru 2 minute și asezonați cu chilli, oregano, sare și piper după gust.
  13. Se toarnă sosul obținut într-un vas termorezistent iar peste acesta chiftelele.
  14. Acoperiți cu folie și introduceți vasul în cuptor pentru 15 minute timp în care gatiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe cutie.
  15. Scurgeți pastele de excesul de apă, condimentați cu sare și piper și serviți cu sos cald și chiftele de linte cu porc.
  16. Stropiți-le cu oregano și serviți.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.