Meniu vegetarian cu influențe italienești.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 800 g pulpă dovleac, tăiat în cuburi
- 1 linguriță zahăr pudră
- 100 g unt
- 20 frunze salvie, tocate
- 300 g spaghette
- sucul de la 1 lămâie
- 50 g parmezan, ras
Modalitate de preparare:
- Plasați dovleacul într-o tigaie mare.
- Se presară zahăr și un vârf de cuțit generos de sare, apoi se adaugă 6 linguri de apă.
- Se acoperă oala cu un capac și se lasă la pe foc mediu gătind dovleacul la abur, amestecând des timp de 10-15 minute, sau până când acesta este moale, dar încă isi pastreaza forma.
- Posibil să aveți nevoie să adăugați o lingură sau două de apă în timpul gătirii dacă acesta devine prea uscat.
- În timp ce dovleacul este la abur, adăugați untul și salvia într-o cratiță mică și se încălzește ușor, până când untul este topit, apoi îndepărtați de pe sursa de căldura.
- Se fierb spaghetele într-o cantitate suficientă de apă sărată timp de aproximativ 10 minute.
- Scurgeți spaghetele de excesul de apă (rezervând câteva linguri pentru a completa sosul) și adăugați-le din nou în vas.
- Puneți untul cu salvia la foc mare până, apoi se toarnă peste el sucul de lămâie și se menține pentru câteva secunde pe foc.
- Combinați dovleacul cu untul topit, 3-4 linguri de apă de la paste și jumătate din parmezan cu spaghetele fierte și amestecați energic.
- Potriviți gustul cu sare și piper și serviți cu restul de parmezan.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu