Home » Vegetarian & vegan » Spaghetti cu dovleac
Vegetarian & vegan

Spaghetti cu dovleac

Meniu vegetarian cu influențe italienești.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 800 g pulpă dovleac, tăiat în cuburi
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 20 frunze salvie, tocate
  • 300 g spaghette
  • sucul de la 1 lămâie
  • 50 g parmezan, ras

Modalitate de preparare:

  1. Plasați dovleacul într-o tigaie mare.
  2. Se presară zahăr și un vârf de cuțit generos de sare, apoi se adaugă 6 linguri de apă.
  3. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la pe foc mediu gătind dovleacul la abur, amestecând des timp de 10-15 minute, sau până când acesta este moale, dar încă isi pastreaza forma.
  4. Posibil să aveți nevoie să adăugați o lingură sau două de apă în timpul gătirii dacă acesta devine prea uscat.
  5. În timp ce dovleacul este la abur, adăugați untul și salvia într-o cratiță mică și se încălzește ușor, până când untul este topit, apoi îndepărtați de pe sursa de căldura.
  6. Se fierb spaghetele într-o cantitate suficientă de apă sărată timp de aproximativ 10 minute.
  7. Scurgeți spaghetele de excesul de apă (rezervând câteva linguri pentru a completa sosul) și adăugați-le din nou în vas.
  8. Puneți untul cu salvia la foc mare până, apoi se toarnă peste el sucul de lămâie și se menține pentru câteva secunde pe foc.
  9. Combinați dovleacul cu untul topit, 3-4 linguri de apă de la paste și jumătate din parmezan cu spaghetele fierte și amestecați energic.
  10. Potriviți gustul cu sare și piper și serviți cu restul de parmezan.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.